Ruiten Joods centrum in Amsterdam ingegooid

Chabad NederlandDe ruiten van Chabad Central Amsterdam, het Joodse centrum aan de Albert Cuypstraat, zijn tijdens de afgelopen jaarwisseling kapotgegooid, meldt het NIW op haar website.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de ramen sneuvelen bij het centrum. Diverse bronnen hebben het Nieuw Israëlietisch Weekblad laten weten dat de ramen in de afgelopen maanden meerdere keren zijn vernield. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er op 1 januari aangifte is gedaan en dat er een onderzoek is gestart.

Op beeldmateriaal, gemaakt met de bewakingscamera die bij de deur van het Chabad-centrum hangt, is volgens de politie duidelijk te zien dat een man gericht een steen door de ruit van het pand gooit, en daarna de benen neemt. “Ook zal in het onderzoek worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,” aldus de woordvoerder.

Reacties