“Neef aan de overkant”

Kent u ze nog, ‘de neven aan de overkant’, de Jood Gideon Soesman en de Palestijn Mouin Rabbani? In de EO-radiorubriek ‘Neef aan de overkant’ hebben ze al tientallen radiobrieven uitgewisseld, en daar gaan ze over een paar weken weer mee verder.

De EO en de ‘neven hebben ingaande 24 maart de briefwisseling hervat.
Vóór de briefwisseling weer op gang kwam had de EO een ontmoeting geregeld tussen beide neven. Op omstreden en heilige grond: de oude stad van Jeruzalem. Ze kregen 2 reportages de tijd om er samen uit te komen.

In juni van het afgelopen jaar ontmoetten ze elkaar al eens in Amsterdam. Een Amsterdams akkoord was toen heel dichtbij. In Jeruzalem bleek het al een hele tour om de neven op dezelfde plek te krijgen; want Mouin Rabbani wilde niet op Joodse grond en Gideon Soesman niet op Palestijns gebied afspreken.
Verslaggever KlaasJan Baas kreeg ze toch bij elkaar – bij de Jaffa-poort van de oude stad van Jeruzalem.

Wie de uitzending van maandag 17 maart gemist heeft kan die alsnog beluisteren op Neven-17 maart 2003, en vergeet niet af te stemmen op Radio 1-De Ochtenden, op 24 maart om 10 uur. Dan hoort u of de neven de Klaagmuur weten te vinden. Daar zullen ze proberen tot een eigen vredesakkoord te komen en Jeruzalem eerlijk te verdelen tussen de Joden en de Palestijnen.

U kunt nader kennis maken met de neven aan de hand van hun briefwisseling, te lezen op Dossier Neven aan de overkant. Er bestaan plannen om de brieven in boekvorm uit te geven.

Onlangs werd een radio-portret van de de Israëlische neef uitgezonden: klik hier om meer te lezen over de beide ‘correspondenten’.
Mocht u vragen hebben aan de neven dan kunt u ze stellen door middel van een e-mail. Het adres is: neefaandeoverkant@eo.nl.

Advertentie (4)