Israël-prijs voor ds. J. de Vreugd van Christenen voor Israël

 Maandagavond 26 april 2004 zal ter gelegenheid van de viering van Jom Ha’atsmaoet (Israëls onafhankelijkheidsdag) aan ds. J. de Vreugd, voorzitter van de organisatie Christenen voor Israël, de "Israël-prijs" worden uitgereikt.

Met de toekenning van deze prijs, beschikbaar gesteld door de World Zionist Organisation, wil het bestuur van de Federatie van Nederlandse Zionisten haar grote waardering overbrengen voor de grote inzet die Christenen voor Israël toont aan de Staat Israël door de jaren heen en ook in deze moeilijke tijden, de steun die zowel financieel als fysiek gegeven wordt aan de Staat en de inwoners van het Joodse land en de diepe betrokkenheid die deze organisatie toont als het gaat om het uitdragen van de gedachten en de belangen van de Joodse Staat in ons eigen land.
Daarnaast organiseert Christenen voor Israël nog steeds jaarlijks vele Solidariteitsreizen naar Israël en toont daarmee aan juist in deze moeilijke economische en politieke tijden in te zien hoe belangrijk en zinvol het is om ter plaatse het belang van Solidariteit met de Joodse Staat te tonen.

Ook geeft Christenen voor Israël al jaren lang ?Israël Aktueel? uit een maandelijks
periodiek, die zowel de politieke als geestelijke ontwikkelingen in Israël evenals de relaties tussen Nederland en Israël volgt. De berichtgeving behandelt onderwerpen die variëren van antisemitisme, het vredesproces tussen Israël en de PLO en de oorlogsdreiging in het Midden-Oosten tot de plaatselijke activiteiten die lezers van onze krant organiseren om geld in te zamelen voor allerlei projecten in Israël

De prijs zal hem, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam ter gelegenheid van deze Joodse feestdag uitgereikt wordt door de heer Dan Cohen, voorzitter van de Federatie Nederlandse Zionisten

Advertentie (4)