“Dierenleed niet anders dan Holocaust”

Ondanks een actieverbod hebben dierenrechtenactivisten dinsdag in Londen een campagne gelanceerd waarin zij de omstandigheden waarin vee moet leven vergelijken met de concentratiekampen van de nazi’s.

De actie rond de campagne ‘Holocaust on your plate’ is door de dierenrechtenbeweging PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) georganiseerd. Op Trafalgar Square werden panelen getoond met daarop foto’s van vee dat op treinen wordt geladen naast foto’s van het transport van holocaust-slachtoffers, een afbeelding van een uitgemergelde koe naast die van een uitgehongerde man en foto’s van biggetjes in een kooi naast kinderen achter prikkeldraad. De panelen werden door de politie verwijderd.

De actie kon op niet veel publieke bijval rekenen. Enkele PETA-aanhangers applaudisseerden toen de borden werden opgehangen.

Joodse leiders in de Verenigde Staten en Europa beschuldigen PETA ervan de holocaust te misbruiken om te kunnen shockeren. In het Duitse Stuttgart werd een gelijksoortige actie door de rechtbank verboden.
Kortgeleden gebeurde datzelfde op de Dam in Amsterdam: daar tentoonestelde foto’s werden op last van de politie verwijderd.

Bron: Telegraaf, 12 mei 2004

Advertentie (4)