Prostesteer tegen het uitzettingsbeleid van de Nederlandse regering

Rob Fransman is zeer verontrust over de oorverdovende stilte binnen de joodse gemeenschap tegen het door de regering gevoerde uitzettingsbeleid. Het CJO zou met een open brief aan de minister moeten protesteren, en roept de hulp in van joods.nl en haar lezers.

Hieronder de brief die Rob Fransman aan joods.nl schreef:

Ik schrijf u omdat ik oprecht meen dat het verkeerd is dat er vanuit de joodse gemeenschap geen woord van protest is vernomen tegen het huidige uitzettingsbeleid. Natuurlijk, alleenstaande volwassen uitgeprocedeerde asielzoekers zullen ons land moeten verlaten.

Echter, het is onrechtvaardig en beneden algemeen menselijke normen dat gezinnen met kinderen die in Nederland zijn geboren worden weggevoerd. Geen regering in West Europa gaat zo met mensen om als onze regering.
Het is mijn eerlijke mening dat wij, overlevenden en kinderen van overlevenden van de Sjoa via onze Gemeentes, rabbijnen en organisaties een scherp protest hadden moeten laten horen. Dat is niet gebeurd en dat is jammer.

Toch denk ik dat het nog steeds op de weg ligt van het CJO (Centraal Joods Overleg) om in een open brief aan de minister te protesteren tegen de uitzetting van kinderen en hun families.
Hieronder volgt de tekst van mijn brief aan het CJO. Alleen door mij ondertekend zal die brief het CJO niet in beweging zetten. Anders wordt het wanneer die brief ondertekend is door veel medestanders.

Twee verzoeken voegt Rob Fransman bij zijn schrijven:

  1. Stuur de hierboven geplaatste tekst (copy/paste) door aan zo veel mogelijk bekenden. Het is onvermijdelijk dat sommigen deze mail meerdere malen krijgen.
  2. Indien u het eens bent met de strekking van mijn verzoek aan het CJO, kopieer dan de volgende 2 regels en plak ze in een e-mail, voorzien van uw naam en woonplaats aan fransman@xs4all.nl
Ja, ik steun het verzoek aan het CJO om in een open brief aan de minister er op aan te dringen om kinderen en hun families niet het land uit te zetten.

Hieronder volgt de tekst van de brief aan het CJO:

Aan het Bestuur van het CJO ? Centraal Joods Overleg
p/a van der Boechorstraat 26
1081 BT Amsterdam

Amsterdam, datum postmerk

Geacht bestuur,

Op dit moment wordt het door de tweede kamer aanvaarde plan tot uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers uitgevoerd. Daadwerkelijk worden gezinnen die reeds jaren in Nederland verblijven en volledig zijn geïntegreerd, weggevoerd. Hier geboren kinderen mogen niet meer naar school, gezinnen worden uit elkaar worden gerukt. Wie denkt dat dit is overdreven moet de rubriek in de Volkskrant over de uitgeprocedeerde familie Abas maar eens lezen. Helaas staat deze familie symbool voor veel dergelijke families. In het Friese Noordwolde is een speciaal voor kinderen van asielzoekers opgerichte school, de Windroos. Onaangekondigd verdwijnen kinderen, de leerkrachten van de Windroos zijn al gewend geraakt aan steeds meer lege plekken. Soms hangen de schooltassen nog gewoon in de gang maar de kinderen zijn weg. (uit de VPRO-uitzending De Ochtenden van 4 mei 2004)

De oorverdovende stilte uit de joodse gemeenschap vinden wij ongevoelig en kil. Het komt ons, als overlevenden en kinderen van overlevenden van de Sjoa zo vreselijk bekend voor. Ook wij hadden een "vertrekcentrum"??.
Natuurlijk, joden hoeven niet speciaal te reageren, wij zijn toch normale Nederlandse burgers?

Toch zou naar onze mening Nederlandse joden een protest moeten laten horen, hoe zwak dat protest dan ook moge zijn. Een

Advertentie (4)