Deze zomer naar Elat Chayim, een joods spiritueel centrum in de Catskills.


Elat Chayim, het enige joodse retraite-centrum in de wereld, is een unieke plek die jaarlijks honderden bezoekers uit de hele wereld trekt.


Twee uurtjes in de bus vanaf station ” Port Authority” in New York City en je bevindt je in het noorden van de staat New York. Het centrum bevindt zich in Accord, op
een groot landgoed, in een prachtige bosrijke omgeving. Er kunnen 175 mensen logeren en in de zomer kun je er met je tent ook terecht. De kamers zijn simpel, maar het centrum beroemt zich op zijn uitstekende vegetarische koshere gourmet keuken (met vis-optie).

Een week in Elat Chayim is een inspirerende ervaring,  die je leven alleen maar kan verrijken. In ons drukke bestaan, waarin tijd een zeldzaam verschijnsel is geworden en onze levens zijn gericht op het rennen van de ene activiteit naar de andere, is een bezoek aan Elat Chayim een kadootje aan jezelf.

Naast het grote aanbod aan klassen en workshops zijn er ook leuke activiteiten, zoals een zwembad, een hot tub, bibliotheek, Judaica winkel,  tennis en basketbal. Maar het allerbelangrijkste is, dat je ervandaan komt met een diepere verbinding met het en vooral jouw jodendom.

Een gewone dag in Elat Chayim kan bestaan uit yoga, meditatie, een gebedsdienst,  lessen door ongelooflijk goede leraren en een avondprogramma.
De hele zomer lang is er een kinder-en jongerenprogramma zodat je je hele familie mee kunt  nemen voor één of meerdere weken tijdens de zomervakantie.

Activiteiten voor kinderen zijn o.a.creatieve projekten, zingen en chanten, wandelingen in de natuur, lezen en verhalen vertellen, spelletjes, muziek maken
Op Shabbat en feestdagen zijn er kinderdiensten.
Ouders kunnen dan heerlijk relaxen of zich concentreren op hun eigen programma’s.
Elke week kunnen alle gasten meedoen aan een vreugdevolle, participatieve Shabbat dienst.

Door mee te helpen bij het verrichten van simpele huishoudelijke taken, wordt je meer dan een gast,  deel van van de Elat Chayim gemeenschap.
Je kunt je daarvoor bij aankomst aanmelden. Het hoeft natuurlijk niet.

Ook kun je je laten behandelen door een team van healers.
Je kunt kiezen uit Zweedse massage, bodywork, accupressuur,
voetreflexologie en vele andere terapieën.
Ook de hot tub is beschikbaar voor behandelingen en sommige weken
is er hulpverlening door rabbijnen beschikbaar.  

Een greep uit het programma:
Seminars met de volgende onderwerpen worden deze zomer gegeven:
* het ontwikkelen van een joodse spirituele “practice”.
* joodse meditatie
* beshert workshop (voor alleenstaanden) 
* sacred dance
* feminisme
* kunst
* joodse mystiek
* oude teksten
* joodse healing
* yoga
* muziek
* community building
* schrijven


Kijk voor meer informatie op: www.elatchayyim.org


Advertentie (4)