Kamp Gan Israël groot succes

De afgelopen jaren zijn in Amsterdam, Almere, Haarlem en Maastricht verschillende dagkampen georganiseerd. Dit jaar is voor de eerste keer door de Stichting Chabad Nederland een Gan Israël overnachtingskamp op de Veluwe geïnitieerd.

Kamp Gan Israël is een project van Stichting Chabad Nederland en heeft als doel alle joodse jongens tussen 9 en 13 jaar op een plezierige manier kennis te laten maken met het jodendom (Tora en Traditie). Dit jaar is het kamp bezocht door 25 kinderen droegen allemaal feloranje T-shirts met het logo stond en op de achterkant het getal 613 en "Kamp Gan Israël". Door deze outfit had de groep veel bekijks.

"De groep kinderen was niet een gevarieerde groep van traditionele joodse kinderen was zoals verwacht maar het kamp is toch zeer succesvol geweest en wordt het zeker weer georganiseerd?, aldus een anonieme madriech.

Alle georganiseerde uitstapjes en de goed opgezette leerprogamma?s waren een groot succes. De kinderen hebben veel opgestoken maar vooral veel genoten, bijvoorbeeld van de shabbes met de vele liedjes en verhaaltjes die door Rabbijn Katsman werd geleid.

Kortom het kamp was een geweldig succes. Niet in de laatste plaats door de inzet van alle madrichiem, de organisatoren en de kampouders.

Advertentie (4)