Drie optredens rockformatie ‘Izabo’ uit Tel Aviv.


Izabo komt uit Israël en dat kun je horen in de multiculturele samensmelting die ze op hun debuut album ‘The Funmakers’ ons voorschotelen. Een mix van punk, psychedelica, disco, hardrock en funk uit het Midden-Oosten die je gehoord moet hebben.

Zanger-gitarist Ran Shem Tov klinkt aan de microfoon als een kruising van Robert Plant en David Byrne en aan de snaren als Jimmy Page. Met zulk soort hemelbestormende uitgangspunten moet je het verder kunnen schoppen dan het circuit van falafel-tenten, en dat is ‘Izabo’ dan ook vast van plan.


Kort na de release van hun debuut album in Israël stond Izabo in de belangstelling bij diverse muzikanten en platen bonzen uit Engeland. Dit resulteerde uiteindelijk in een platen deal met BMG UK, waar eind augustus 2004 de ‘Morning Hero’ EP uit kwam. De band was vervolgens een van de headliners van de Barfly club tour die zeer positieve reacties uit de media en het publiek opleverde. Hierdoor kreeg de band een uitnodiging van de BBC om een radio sessie te doen bij 6Music.


De legendarische producer Mike Hedges (U2, Travis, The Cure, Manic Street Preachers) en top producer, programmer Yoad Nevo (Dandy Warhols, Sugababes) maakte nieuwe mixen van het album afkomstige single ‘Morning Hero’.


Op 3 januari 2005 zal het debuut album ‘The Funmakers’ in de Benelux worden uitgebracht. Half januari komt de band naar Nederland voor een drietal promotionele optredens. Op donderdag 13 januari speelt ‘Izabo’ een unieke showcase tijdens het Eurosonic festival in Huis de Beurs in Groningen. De volgende dag speelt de band om 14.00 uur in platenwinkel ‘Plato’ in Groningen om vervolgens om 21.00 in ‘Bitterzoet’ in Amsterdam de avond af te sluiten, beide optredens zijn gratis.


Izabo bestaat uit Ran Shem-Tov (zang en gitaar), Shiri Hadar (Keyboards), Jonathan Levy (bas) en Nir Mantzur (drums).


“The Fun Makers” bevat 12 nummers, allemaal geschreven door Shem-Tov en gearrangeerd door de band en zal in de Benelux worden uitgebracht door platenmaatschappij ‘Rough Trade’.


The Fun Makers inclusief de single Morning Hero is verkrijgbaar vanaf 3 januari 2005.


Speellijst:










Donderdag 13 januari
showcase EUROSONIC De Beurs Groningen
aanvang 01.15 uur
Vrijdag 14 januari
instore performance Plato Groningen
aanvang 14.00 uur
Vrijdag 14 januari
showcase Bitterzoet Spuistraat 2 Amsterdam
aanvang 21.00 uur
(zaal open vanaf 20.00 uur – gratis entree)


Downloads
Audio:
http://www.labeleh.com/izabo/morning_hero.wma
http://www.labeleh.com/izabo/im_on_you.wma
Video:
http://www.labeleh.com/izabo/play_with_me.wmv
Biografie:
http://intimate.org/izabo/izabobiographydecember2004.doc

Advertentie (4)