Internationaal joods weekend in Amsterdam

De Joodse jongeren vereniging IJAR organiseert in het weekend van 18, 19 en 20 maart een Internationaal congres in Amsterdam: Discovery weekend. Het doel van het weekend is om joodse jongeren van over de hele wereld een geweldig joods weekend te geven, waarin ze ook nog wat kunnen leren.


Het doel van het weekend is in de eerste plaats natuurlijk om een leuke tijd te hebben en om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar buiten  dat wil de organisatie ook nog iets anders aanbieden. Iedereen beleeft het jodendom op zijn bijzondere wijze. Om joodse jongeren te helpen hun weg te vinden binnen het jodendom en een weg te vinden om zich te kunnen handhaven in deze maatschappij is er een speciaal programma samengesteld waarin workshops worden gegeven over verscheidene onderwerpen binnen het jodendom.


Er komen joods geleerden vanuit de hele wereld, dus ook voor gespecialiseerde onderwerpen is Discovery weekend een prima activiteit. Het internationale karakter van het weekend biedt natuurlijk ook extra perspectieven. Vele nieuwe, maar ook vertrouwde gezichten van ver en dichtbij zullen een weekend lang samen optrekken. Iedereen weet dat het jodendom steeds meer geconfronteerd wordt met joden die bijna niet meer praktiseren. Maar waarom? Het jodendom kan zo mooi zijn. Hoe ga je hier nu mee om? Hoe kan je een modern leven leiden en tegelijkertijd bewust joods zijn? Vrijdagavond is er een Tisch. De inleiding van sjabbath met een grote maaltijd. Er zal er een rabbijn aanwezig zijn die onder het genot van een glas Wodka iets van zijn wijsheden zal onthullen. Zaterdag is er de mogelijkheid om naar sjoel te gaan. Na de sjoeldienst staat er een stevige lunch te wachten. Zaterdagmiddag en de gehele zondag zijn er vele workshops naar keuze. Wie geen tijd heeft om het hele weekend aanwezig te zijn, kan dan bijvoorbeeld alleen zondag komen. Het hele weekend kan er naast de workshops ook vragen worden gesteld aan de geleerden van Aish Hatora. Tijdens de maaltijden wirden er ook discussies  georganiseerd. Maar naast leren, is het leggen van nieuwe contacten eigenlijk wel het belangrijkste van dit evenement, daarom organiseert Ijar Utrecht, Erev Shabbat, de  grote Poerim Party. Het programma is voor studenten, jongeren en jonge echtparen. Datum: 18, 19 en 20 maart 2005. Voor info, programma, prijzen, vragen, aanmelding en foto’s:  discovery-weekend


Advertentie (4)