Alan Dershowitz komt naar Nederland

Begin maart zal prof. Alan Dershowitz,  jurist aan de rechtenfaculteit van Harvard University, een toer door Europa maken. Hij zal Engeland, België en Nederland bezoeken. Zijn komst wordt gecoördineerd door de ECJS, European Center for Jewish Students. In Nederland is de eer aan de CIDI Jongeren Organisatie, CiJO om zijn bezoek te faciliteren.

Op donderdag 9 maart 2006 zal Alan Dershowitz door J.F.V. Grotius, studievereniging van de Rechten faculteit in Leiden, worden uitgenodigd te komen spreken voor een volle zaal met studenten. Het onderwerp zal zijn ‘Israël’s Right’. Leonard Ornstein (journalist, politiek commentator en (co-)auteur van diverse boeken) zal Dershowitz interviewen.
 
Alan Dershowitz heeft wereldwijde faam door zijn uitmuntende kwaliteiten als advocaat, in het bijzonder als verdediger van ‘civil liberties’. Op zijn 28ste jaar werd hij de jongste professor aan de Harvard Law School ooit. Hij is meester in vele disciplines van het recht en is een pionier geweest in het toegankelijk maken van het juridisch vak aan het grote publiek. Zijn boeken zijn in meer dan twaalf talen vertaald en hij heeft voor miljoenen wereldwijd gedoceerd. Belangrijke publieke personen als presidenten en Verenigde Naties-functionarissen heeft hij met zijn advies bijgestaan. Hiernaast staat hij bekend als groot voorvechter voor Israël en heeft onder meer de boeken The Case for Peace en The Case for Israël geschreven.
     
Verzeker je van een plek op cijo@cijo.nl
 
Datum: Donderdag 9 maart 2006
Tijd: 17:00 uur
Locatie: Faculteit der Rechtsgeleerdheid
, Lorentz-zaal van het Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
Postbus 9520
, 2300 RA Leiden

Tel: 071 527 75 12

Fax: 071 527 76 00
Kosten: Gratis     
 

Advertentie (4)