Schedeloperatie Sharon uitgesteld

Tijdens de operatie, de achtste sinds Sharon op 4 januari met een massief herseninfarct werd opgenomen, zou een stukje schedel worden teruggeplaatst dat verwijderd was om de bloeding in de hersenen van de eerste minister te stelpen.

Volgens het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem lijdt Sharon aan een ‘lichte infectie van de bovenste luchtwegen’. Onbekend is wanneer de operatie alsnog zal worden uitgevoerd. Artsen in het Hadassah ziekenhuis hebben verklaard dat de kans dat de premier nog uit zijn coma zal ontwaken met de dag kleiner wordt. Enige vorm van herstel wordt al vrijwel uitgesloten. "Zijn toestand is stabiel maar onveranderd zeer ernstig," aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Algemeen wordt verwacht dat Sharon, die al drie maanden in coma ligt, tijdens de eerstvolgende kabinetszitting op 9 april as. ‘blijvend arbeidsongeschikt’ worden verklaard. Tot nu toe werd gesproken over ‘tijdelijke arbeidsongeschiktheid’ en werden geruchten dat de premier zou worden overgebracht naar de verpleeginrichting van het Sheba Medisch centrum in Tel Hashomer, categorisch ontkend.

Door de beslissing van de Knesset zal nu nog waarnemend premier Ehud Olmert m.i.v. 14 april officieel eerste minister van Israël worden.

Advertentie (4)