Minister Pechtold in debat met AEL

Volgens een bericht in De Telegraaf van vandaag wil minister Alexander Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) op 5 mei, Bevrijdingsdag, met Dyab Abou Jahjah, de leider van de Arabische Europese Liga, debatteren over het thema ‘terrorisme versus vrijheid’.

Abou Jahjah en zijn organisatie AEL zijn voorstander van de opheffing van de staat Israël. In België wordt de radicale moslimleider verdacht van de vorming van een privémilitie en het aanzetten tot geweld.

Directeur Ronny Naftaniel van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) liet weten Pechtold te hebben gewaarschuwd uit te kijken met wie hij als minister in discussie gaat. Volgens Naftaniël zijn er ‘genoeg goede moslimorganisaties’. Hij vraagt zich dan ook af waarom Pechtold uitgerekend deze extreme representant wil spreken en dan ook nog op Bevrijdingsdag.

Minister Pechtold zei in een reactie 5 mei te beschouwen als een dag van vrijheid, bij uitstek geschikt om te discussiëren en vooruit te kijken. Hij verzekerde, desgevraagd, dat ‘het debat uitsluitend zal gaan over de thema’s en waarden die algemeen centraal staan op 5 mei.’

Bron: www.planet.nl

Advertentie (4)