Stoomcursus Ivriet

In korte tijd de eerste beginselen van het Ivriet onder de knie krijgen (beginners) of je kennis in korte tijd een stuk verbeteren (gevorderden), dat is een wens van velen.
Het Joods Educatief Centrum Crescas biedt dit jaar voor het eerst een korte, intensieve cursus op twee niveaus.
De lessen beginnen op 21 mei aanstaande.

Tot nu toe was een stoomcursus Ivriet alleen mogelijk in Israël, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een zomer-oelpan. Maar daarvoor moet je een vakantie opofferen, of in ieder geval een deel van een vakantie. Crescas biedt nu een korte, intensieve cursus, waarvoor u geen vakantiedagen hoeft op te nemen. Deze cursus wordt geheel in ‘vrije’ uren gegeven, gebruik makend van Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) en de voorafgaande zondag (21 mei).

beginners en gevorderden
Gelijktijdig wordt les gegeven op twee niveaus.

 • beginners
  Om aan deze cursus deel te nemen, dient u alleen het Hebreeuwse alfabet te beheersen.
  Als u het alefbeet niet kent, maar toch aan deze cursus wil deelnemen, neemt u dan telefonisch contact met ons op (020-6402380). Aan het eind van de cursus bent u in staat om eenvoudige, gepunctueerde teksten te lezen en een elementaire conversatie te voeren.
 • (licht-)gevorderden
  Aan deze cursus kunt u deelnemen als u minimaal 50 lesuren Ivriet heeft gevolgd. De howè (tegenwoordige tijd) en de awar (verleden tijd) heeft u behandeld, maar niet noodzakelijkerwijs alle binjaniem. In deze cursus wordt een begin gemaakt met de atid (toekomstige tijd) en zult u uw woordenschat uitbreiden.
  Als u twijfelt of dit niveau voor u geschikt is, neemt u dan telefonisch contact met ons op (020-6402380).

  waar?
  Alle lessen worden gegeven in Amsterdam, in het splinternieuwe en prachtige schoolgebouw van Rosj Pina. Adres: Nieuw Herlaer 18-20, 1083 BD Amsterdam.

  lesdagen en –tijden
  De cursussen worden geheel in vrije uren gegeven. Verdeeld over 5 dagen hebben we 23 uren beschikbaar. Rekening houdend met 3 uren voor lunches en pauzes, zal de netto-lestijd circa 20 uren bedragen.

 • De dagen en tijden zijn:

  zondag 21 mei 10.00 – 17.00 uur
  maandag 22 mei 19.00 – 22.00 uur
  dinsdag 23 mei 19.00 – 22.00 uur
  woensdag 24 mei 19.00 – 22.00 uur
  donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) 10.00 – 17.00 uur

  docenten
  Beide cursussen worden gegeven door gekwalificeerde, ervaren docenten, die Ivriet als moedertaal hebben.

  verzorging
  In de pauzes wordt koffie, thee en frisdrank geschonken. Op de twee hele lesdagen (zondag 21 mei en donderdag 25 mei) wordt voor een koosjere lunch gezorgd. Deze drankjes en lunches zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

  kosten
  De prijs voor deze cursus, voor beide lesniveaus, bedraagt € 195.
  Hierbij is inbegrepen:

 • 5 dagen cursus
 • al het benodigde lesmateriaal
 • koffie, thee, frisdrank
 • koosjere lunch op zondag en donderdag
 • Direct inschrijven? Klik HIER!

  Advertentie (4)