‘Sporen uit het Oosten’: Israël

Sinds woensdag 5 april zenden vijf levensbeschouwelijke omroepen op Nederland 1 (Boeddhistische Omroep Stichting, Joodse Omroep, NCRV, Nederlandse Moslim Omroep en Organisatie Hindoe Media ) de dertiendelige serie Sporen uit het Oosten uit. Op 21 juni voert het programma de kijker mee door Israël.

In ‘Sporen uit het Oosten’ reist maker Rob Hof per trein door 23 landen en ontmoet onderweg treinpassagiers die een inkijkje geven in hun leven en cultuur. Een reis van Oost naar West, van Vietnam naar Turkije. Een reis over duizenden kilometers spoor langs vijf wereldgodsdiensten.

Woensdag 21 juni voert Sporen uit het Oosten de kijker mee door Israël. De treinreis gaat van Dimona in de Negev-woestijn, via Beersheva enTel Aviv naar Nassariyah, de Israëlische grensplaats vlak voor Libanon. In de trein gesprekken met Israëliërs van Ethiopische, Arabische, Russische, Poolse en Zuid-Amerikaanse afkomst. Met orthodoxe en seculiere Joden, met soldaten en rabbi´s. Buiten de trein portretten van de schrijver Amos Oz, een gepensioneerde Israëlische spoorwegarbeider, die vroeger als spoorwegarbeider dwangarbeid voor de Nazi´s deed en een Palestijnse, die na een mislukte zelfmoordaanslag in de Israëlische gevangenis zit.

De uitzending is te zien op Nederland 1 om 23.25

Advertentie (4)