Joodse eMarket: JewishBuys

Op de grootste Joods georiënteerde internetmarkt JewishBuys.com worden al bijna een jaar de meest uiteenlopende objecten verhandeld; allen in meer of mindere mate gelieerd aan Judaica.

Ilan Alon, een Israëli woonachtig te Los Angeles, lanceerde de Joodse versie van de internetmarkt toen hij zich realiseerde dat er maandelijks 50.000 aan Jodendom gelieerde items werden verhandeld op eBay. eBay is wereldwijd de grootste online markt, waarop dagelijks miljoenen items worden aangeboden. Alon zag een gat in de markt en startte JewishBuys samen met drie partners.

Bijna een jaar later heeft JewishBuys 2.000 geregistreerde leden en kreeg de site na een advertentie op google meer dan drie miljoen hits in vier dagen volgens Alon. De oprichter en zijn partners overwegen momenteel meer toezicht te betrachten op de items die worden aangeboden op JewishBuys. Tot nu toe was dit toezicht er niet en kwamen er klachten over onder andere aangeboden boeken die het christendom promoten.

www.JewishBuys.com

Advertentie (4)