Dag van de Dialoog – 21 september 2006

Amsterdam houdt op donderdag 21 september 2006 voor de vierde maal een Dag van de Dialoog. Het thema is deze keer: identiteit.
Joods.nl voegt zich bij de vele maatschappelijke en culturele organisaties die op die dag Amsterdammers in de gelegenheid stellen met elkaar in discussie te gaan.

Onder leiding van een getrainde gespreksleider beantwoorden de deelnemers aan de dialoogtafels vijf vragen over ‘identiteit’. De gespreksleider zal zorgen dat iedereen in het gesprek aan bod komt en dat er voldoende tijd is om ervaringen en dromen uit te wisselen.

De dialoog is een simpele en doeltreffende methode waarbij mensen in een kleine kring ervaringen met elkaar uitwisselen. Bij de dialoog gaat het er om te luisteren en zo meer begrip te krijgen voor elkaar. De gesprekken leveren ideeën op om de leefbaarheid in Amsterdam te vergroten en in gesprek te blijven.

Net als voorgaande jaren is er een aantal vragen geformuleerd aan de hand waarvan u met elkaar het gesprek kunt voeren.

De vragen voor de Dag van de Dialoog op 21 september bij het thema Identiteit zijn:

  1. Stel jezelf kort voor. Hoe heet je? Waar woon en werk je?
  2. Voel jij jezelf Amsterdammer? Waarom wel of niet?
  3. Hoor je bij een groep in Amsterdam of juist niet?
  4. Kan iedereen zichzelf zijn denk je in Amsterdam? Wat baart je zorgen en wat geeft je hoop?
  5. Hoe moet Amsterdam er uit zien om te kunnen zijn wie je wilt zijn?

Voor meer informatie over deelnemers per stadsdeel: www.amsterdamdialoog.nl
Klik HIER om je aan te melden. NB: de lijst is nog lang niet compleet!

Doe mee met de Dag van de Dialoog!
www.amsterdamdialoog.nl

Programma Dag van de Dialoog 21 jseptember 2006

  • 8.15 uur: ontbijt met jongeren en opening de eerste dialoogtafel. Locatie: nnb
  • 9.00 -17.00 uur: Dialoogtafels op vele locaties verspreid over de stad. Elk gesprek duurt ca. 2 uur.
  • 17.00- 19.30 uur: Slotbijeenkomst – locatie nnb

Aanleiding en doel van de Dag van de Dialoog
Veel Amsterdammers hebben behoefte om elkaar te ontmoeten en samen te praten over hun eigen ervaringen in de stad. Dat bleek bij de eerste Dag van de Dialoog op 21 december 2004. Op die dag waren er maar liefst 120 dialoogtafels! In een tijd waarin verschillende bevolkingsgroepen steeds meer tegenover elkaar lijken te komen staan, zijn deze positieve krachten nodig. Daarom hebben maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Amsterdam de handen ineengeslagen en het ‘Platform Amsterdam Dialoog’ opgericht, dat in 2005 een zomer- èn een winterdialoog organiseerde.
De gemeente Amsterdam ondersteunt dit maatschappelijke initiatief in het kader van het Actieplan ‘Wij Amsterdammers’ dat onder meer de positieve krachten in de stad stimuleert. Tijdens de Dag van de Dialoog wordt zichtbaar dat veel Amsterdammers willen bijdragen aan hun stad, door samen na te denken wat zij zelf kunnen doen om de binding te ver

Advertentie (4)