Klaagzang voor het Midden-Oosten op YouTube

YouTube.com begon in februari 2005 als uitwisselingsplatform voor videofilmpjes. Anderhalf jaar later is de website uitgegroeid tot een formidabele beeldbank waar korte filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen te zien zijn, ook over de oorlog tussen Israël en Hezbollah.

Een daarvan is Lament fot the Middle East, een indringende, met muziek begeleide fotocompilatie van ruim 6 minuten. Woorden zijn nauwelijks nodig: de beelden van de gevolgen van de oorlog aan beide zijden zijn schokkend en behoeven geen commentaar.

Lament for the Middle East begon als een muzikale compositie. De maker is een Engelsman, AndrewA67. Hij schrijft: “Wat ik over deze oorlog in het Midden-Oosten las en zag in het nieuws heeft me geïnspireerd tot mijn compositie Lament for teh Middle East. Ik heb er beelden bij gezocht, waardoor het een soundtrack is geworden. Beeld en geluid versterken elkaar. Iedereen zou zich ervan bewust moeten zijn dat oorlog, elke oorlog, wreed en smerig is. In afbeeldingen is niet te vatten wat er met een mens gebeurt als hij bedolven wordt onder vele tonnen beton, of door een explosie uiteen wordt gereten.

Ik draag Lament for the Middle East op aan alle gesneuvelde burgers en aan de mensen die van hen houden en nu zonder hen verder moeten leven.

Ik hoop dat het u niet onberoerd laat.”

Klik op de afbeelding om Lament for the Middle East te bekijken.

Zie voor meer videoverslagen: www.youtube.com.

{mos_sb_discuss:56}

Advertentie (4)