Jom Kippoer 2 oktober 2006/10 Tisjrie 5767

Jom Kippoer was in de geschiedenis van het Joodse volk, behalve een dag van bezinning, ook een dag van vreugde. Wanneer onze kinderen onze idealen en moraal doorzetten en voortzetten, dan is er inderdaad reden voor vreugde en optimisme, schrijft NIK-rabbijn Raph. Evers in zijn overdenking t.g.v. Jom Kippoer.

  • Veel is er afgelopen jaar over ons heengekomen, hier en in Israël.
  • Veel hebben wij moeten verwerken. Maar steeds hebben wij de kracht gekregen om door te gaan.
  • Onze oude traditie blijft een bron van inspiratie…voor iedereen!
  • Normen en waarden worden eeuwige richtlijnen als wij die ontlenen aan Tora en Traditie.

Tikwa
Vierhonderd jaar geleden zijn onze voorouders hier naar toe gevlucht. Hun eigen achtergrond waren ze soms volledig kwijt. Met vertrouwen en perspectief, zonder hulp van buitenaf maar met veel onderlinge loyaliteit lukte het hen hier vier eeuwen geleden een volledig nieuwe toekomst op te bouwen.

►Tikwa! Met hoop en vertrouwen werd weer gestalte gegeven aan onze geheel eigen traditie en identiteit, aangepast aan de nieuwe omgeving. In Nederland wonen betekent niet, dat wij onze eigen opvattingen prijsgeven.

Klik op het logo om verder te lezen.

Advertentie (4)