Liefdesroman van Algerijnse auteur

Een poëtische roman over liefdesnachten, interculturele relaties en ook over de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Assia Djebar – Nachten in StraatsburgThelja, een dertigjarige vrouw, heeft haar man en zoontje in Algerije achtergelaten om te gaan studeren in Parijs. Ze ontmoet er de vijftigjarige François en begint een relatie met hem. Op uitnodiging van Thelja?s joodse vriendin Eve-Hawa vertrekt het paar naar Straatsburg, de hoofdstad van Elzas, op de grens van Frankrijk en Duitsland.Ze beleven er negen liefdesnachten in negen verschillende hotelkamers. In de liefdesgeschiedenis van Thelja en François, en die van de joodse Eve-Hawa en haar Duitse vriend Hans, komen tevens de "grote geschiedenissen" van de twintigste eeuw samen.Assia Djebar (Algerije, 1936) is historica, geografe, schrijfster en cineaste. Zij is directeur van het Centrum voor Franse en Fransofone Studies aan de Universiteit van Louisiana (VS). Haar romans zijn in veertien talen vertaald.Uit het Frans vertaald door Jan VersteegISBN 90 5226 709 XGebonden, fl. 39,90