Dagboek van een crisis

Op de website van Netwerk vertellen deelnemers uit verschillende landen u vrijwel dagelijks hoe zijzelf en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Deze berichten kunnen contrasterende meningen bevatten die veel discussie oproepen. Het is dan ook niet de bedoeling om een objectieve weergave van het Irak-conflict te geven. Eerder probeert Netwerk om te laten zien hoe mensen persoonlijk de Irak-crisis ervaren ? en om de veelvoud aan belevingen te laten zien die het Irak-conflict overal ter wereld teweeg brengt.De deelnemers zijn afkomstig uit Amman, Istanbul, Ramallah, Tel Aviv, Lahore, Seattle en Oxford.Het dagboek van Ilona ? Tel Aviv, Israël"Ik ben 41 jaar, en van oorsprong personeelsadviseur. Mijn betrekking in het nieuwe land is echter vertaler Engels-Nederlands. Ik woon in Modi?in in Israël. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: dochter Noa is 4 jaar en zoon Amit is 3. Moshe en ik zijn binnenkort 10 jaar getrouwd."Het dagboek van Tinne ? Ramallah, West Bank"Mijn naam is Tinne, geboren en getogen in Vlaanderen. Ik woon en werk reeds 5 jaar in Ramallah, West Bank, Bezette Gebieden van Palestina. Ik ben 34 jaar, gehuwd en heb twee kinderen."Het dagboek van Donna ? Seattle, Amerika"Ik ben 24 jaar en woon in het kleine stadje Bremerton (vlakbij Seattle), in de prachtige staat Washington. Hoewel ik ben geboren in de Filipijnen heb ik de helft van mijn leven in de Verenigde Staten gewoond."Het dagboek van Clara ? Amman, Jordanië"Ik ben afkomstig uit Scherpenheuvel in Vlaams Brabant (België) en kwam 14 jaar geleden als toerist naar Jordanië. Ik ben 13 jaar getrouwd geweest met een Jordaniër. Nu ben ik gescheiden. Ik ben 36 jaar en heb vier kinderen."Het dagboek van Devrim ? Istanbul, Turkije"Ik ben 24 jaar, en heb mijn hele leven in de Turkse hoofdstad Ankara gewoond. Acht maanden geleden ben ik verhuisd naar Istanbul. Ik werk daar nu als assistent-arts op de cardiologie-afdeling van een universitair ziekenhuis."Het dagboek van Tonnie ? Lahore, Pakistan"Ik ben Tonnie, 63 jaar en nu bijna 6 jaar geleden uitgezonden door Kerkinactie om directeur te worden van het EducationCentre DAR-ul-HIKMAT (Huis der Wijsheid) in Lahore, Pakistan. Ik werk met alleen maar Pakistanen en ontmoet vrijwel geen buitenlanders. "Het dagboek van Sjoerd ? Oxford / IstanbulSjoerd is 25, en studeert Middeleeuwse Literatuur in het Engelse Oxford. Zijn verloofde woont en werkt in Turkije. Vanuit een zeventiende-eeuwse Engelse bibliotheek én soms vanuit Istanbul mailt hij ons hoe hij en de Engelsen om hem heen de crisis beleven.Het dagboek van Ton – New York, Verenigde StatenDe Nederlander Ton Vriens (56) woont sinds 1984 in Manhattan, New York. Hij is freelance cameraman, zijn vrouw Anke geeft les aan moeilijk lezende kinderen op een school in Brooklyn. Ze hebben drie kinderen: Thomas (19), Gina (18) en Lauren (15).