Haboniem Dror

Haboniem-Dror is een joodse, socialistisch-zionistische jeugdbeweging. Haboniem Dror beHolland is een onderdeel van een wereldorganisatie, waarvan het hoofdkantoor in Israël is gevestigd. Het clubhuis (moadon) en het kantoor (misrad) zijn gevestigd in Amsterdam, maar Haboniem Dror beHolland is op heel Nederland gericht.

Haboniem-Dror is voor alle joodse kinderen (gebaseerd op de wet van terugkeer) in Nederland van 7 tot 17 jaar. Deze ‘chanichiem’ worden ingedeeld in groepen (JK’s) met leeftijdsgenoten en krijgen leuke en leerzame programma’s, zoals spelletjes en discussies.

Haboniem is niet aangesloten bij een bepaalde joodse gemeente en daardoor zijn zowel leden van de orthodoxe als liberale joodse gemeenten welkom bij Haboniem. En natuurlijk ben je ook welkom als je nergens bij aangesloten bent.

De activiteiten van Haboniem-Dror worden georganiseerd door ‘madrichiem’, enthousiaste jongeren van 17 tot 25 jaar, die zelf ook als chaniech op Haboniem-Dror hebben gezeten.

Haboniem Dror beHolland organiseert verschillende activiteiten in een jaar: twee machanot (kampen), vier weekenden, twee-wekelijkse afdelingen en speciale activiteiten, zoals bijvoorbeeld een 3e seider en een chanoekafeestje.

Klik hier voor de website van Haboniem Dror

Klik hier voor het verslag op joods.nl van het Haboniem Dror Zomerkamp van afgelopen zomer