Beelden van Verzet: expositie van Truus Menger-Oversteegen

In Herinneringscentrum Westerbork wordt op 2 februari a.s. ‘Beelden in Verzet’ geopend, een overzichtstentoonstelling van het werk van beeldhouwster Truus Menger-Oversteegen.

Truus Menger-Oversteegen (1923) is beeldhouwster. Bij het uitbreken van de oorlog raakte zij samen met haar twee jaar jongere zusje Freddie betrokken bij het verzet. Zij maakten deel uit van dezelfde groep waarin ook Hannie Schaft (‘het meisje met het rode haar’) actief was.Al jong bleek ze talent te hebben, maar pas na een bliksemstudie aan de Akademie ’63 in Haarlem begon ze aan haar kunstenaarscarriere. Ze maakte honderden werken, variërend van gouaches tot plastieken van pvc, brons en staal. Voor de tentoonstelling Beeldend Verzet is een keuze gemaakt uit haar beeldhouwwerken.De opening wordt verricht door prof. Dr. Etty Mulder, hoogleraar Verwerking van de holocaust in de kunsten en voorzitter van de Stichting Kunstenaarsverzet 1942-1945. Maarten Peters verleent zijn muzikale medewerking aan de opening.Beelden van Verzet is te zien in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork tot en met 30 maart 2003.