Je best doen

Ergens je best voor doen. Hoe lang is het geleden dat je nog eens ergens je best voor hebt gedaan. Voor mooie rapportcijfers op school bijvoorbeeld of om je kinderen ? als je die hebt ? zo goed mogelijk groot te brengen. Om er voor te zorgen dat je de contacten met je vrienden warm houdt of de lekkerste appeltaart ooit te bakken.

Elke dag vijf positieve punten over jezelf opschrijven ‘s avonds, het klinkt wat oubollig maar ik vind het een mooie manier om er voor te zorgen dat je positief in het leven staat en zorgvuldig met je zelf en andere mensen om te gaan. Door elke avond in een schriftje te schrijven wat je die dag goed hebt gedaan, wat beter had gekund en welk voornemen je hebt voor de volgende nieuwe dag die nog maagdelijk voor je ligt. En die je dus naar believen in kunt vullen.Het is een manier om bewuster te leven en zo beter naar je eigen functioneren en dat van anderen te kunnen kijken. Want het is een kunst om iets positiefs over jezelf aan het papier toe te vertrouwen. Althans, dat vind ik niet makkelijk.Wat ik merk in mijn werk voor Jingles is dat als mensen na een ontmoeting bellen om te vertellen hoe het gegaan is er meestal eerst een ellenlange lijst komt van wat er niet deugde aan hem, respectievelijk haar. Te gesloten, te openhartig, te lelijk, verkeerd gekleed, geen gevoel voor humor, teveel gevoel voor humor, nog teveel met het verleden bezig, verkeerd verwachtingspatroon, etc. etc. Als ik dan vraag of het een sof was die ontmoeting dan hoor ik heel vaak: ?hoe kom je daar nu bij, we hebben het gezellig gehad, lekker uit eten geweest en veel gepraat!? Ik zal een boon worden als ik er nog eens iets van zal begrijpen!Nu aan het einde van 2002 is het tijd om eens de balans op te maken voor wat betreft Jingles en mijn persoonlijke jaar. Jingles groeit gestadig door, de afgelopen vijf jaar hebben niet minder dan 480 mensen in mijn serre gezeten, mijn honden geaaid, mijn koffie gedronken. Ze hebben allemaal hun verhaal openhartig verteld en hun partnerwensen besproken. Ongeveer veertig procent heeft een partner gevonden, zestig procent is dus nog alleen. Maar de afspraken voor het nieuwe jaar staan al in de agenda’s van de consulentes van Jingles die per 1 januari 2003 de kennismakingsgesprekken gaan voeren. Anna, Loes, Evelien, Tamara, Marcelle en Tilly hebben de afgelopen maanden trainingen gehad in het zorgvuldig voeren van zo’n gesprek en tekenden de beroepscode voor relatieconsulenten van Stichting Jingles. Een zestal enthousiaste dames die er allemaal veel zin in hebben om er voor te zorgen dat de Joodse singles van Nederland een partner krijgen. In Gouda blijven Betty en ik elke maandag telefonisch bereikbaar, wij verwijzen door naar een van onze medewerkers en wij zullen ook het daadwerkelijke ?koppelen’ blijven doen. Maandelijks komen we met alle dames bij elkaar om over nieuwe cliënten te praten en matches te maken. We hopen natuurlijk dat dat er veel zullen zijn! Persoonlijk was het voor mij geen eenvoudig jaar maar ik heb uit alle zorgen die er waren een enorm positief gevoel overgehouden. Er zijn veel mensen die me steunden toen het moeilijk was en die nu met me lachen nu het beter gaat. Je zou bijna vergeten hoeveel mensen er werkelijk om je geven. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Omdat negatieve gevoelens mede door al die lieve mensen om ons heen omgezet zijn in positieve gevoelens en voorzichtig optimisme!Wij van Jingles wensen u een goed en gezond 2003!Stichting Jingles werd in januari 1997 opgericht door Lea Pagrach-van Coeverden die als relatieconsulente is opgeleid en beëdigd. De doelstelling van Jingles is het contact leggen tussen Joodse singles. Dus wie Joods en ongebonden is kan op maandag tussen 10 en 16 uur bellen met telefoonnummer 0182 68 99 12 voor meer informatie over de werkwijze van Stichting Jingles en het maken van een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van de consulentes. Inschrijving bij Jingles kost € 150; dit