Vandaag is morgen een verhaal

Columniste JS staat op het punt van vertrek naar Israël. Haar vierde column.

De rest ligt nog verspreid tussen een wirwar van belangrijke papieren en rotzooi. Ik moet het allemaal nog uitzoeken. %0D%0A%3Cp%3E%0D%0AIk heb al heel lang het vermoeden dat ik een soort ekster ben die alles maar verzamelt. Maar ik heb nu gemerkt dat het voor mij niet eens hoeft te glinsteren%3B ik bewaar alles%2C met een grote voorkeur voor papier. Op een van die vele papiertjes%2C vond ik de zin %22vandaag is morgen een verhaal%22. Ik heb er helaas niet bij geschreven van wie dit citaat is en waaruit het komt. %0D%0A%3Cp%3E%0D%0ANatuurlijk streef ik ernaar mij van elk moment van mijn leven bewust te zijn en daar dan ook van te genieten. Ik betrap me er echter vaak op dat ik verbaasd ben dat er al weer een week of zelfs een maand voorbij is. Op dit moment heb ik heel sterk het gevoel dat vandaag al een onderdeel van het verhaal is. %0D%0A%3Cp%3E%0D%0AMijn laatste dag op mijn werk en mijn bezoek aan de Israëlische ambassade in Den Haag maakte mijn vertrek opeens heel erg re%EBel. Toen ik de grote stempel in mijn paspoort met %3Ci%3Eimmigration%3C%2Fi%3E erop zag%2C moest ik me echt bedwingen om niet te roepen%3A %22dit is een vergissing%22.%0D%0A%3Cp%3E%0D%0AEen van de %28voorlopig%29 laatste hoofdstukken van mijn verhaal in Nederland was een surpriseparty. Op zich ben ik daar geen voorstander van. In dit geval was het een groot cadeau%2C wat het afscheid tegelijkertijd moeilijker en makkelijker maakt. Het boekje dat ik kreeg%2C met alleen maar lieve dingen erin%2C heb ik nog niet ingepakt. Het ligt klaar bij de stapel belangrijk%2Fhandbagage. %0D%0A%3Cp%3E%0D%0AVoor deze afdeling ga ik morgen nog even snel een nieuwe tas kopen%2C een gelegenheid die je nooit voorbij moet laten gaan%2C aliya of niet.%0D%0A%3Cp%3E%0D%0AVorige columns van JS vindt u in de jongerenrubriek en in het archief van de jongerenrubriek. %0D%0A