Feestelijk gemarineerde paprika met olijven en rucola


Gemarineerde paprika met olijven en rucolaVoorgerecht 4 personen2 grote rode paprika?s1 kleine gele of groene paprikasap van 1 limoen2 theelepels honing4 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt15 groene olijven, ontpit en gehalveerd40 g rucolapijnboompittenverse italiaanse kruiden (tijm, oregano, salie, basilicum, rozemarijn)Verwarm de oven op 300 graden of de grill op de hoogste stand. Leg de paprika?s in hun geheel in de oven of onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is. Dat duurt in de oven zo?n twintig minuten en onder de grill enkele minuten. De paprika moet dan wel regelmatig gekeerd worden, zodat alle zijden zwart zijn. Neem de paprika?s uit de oven en verpak ze afzonderlijk in een boterhamzakje. Laat ze vijftien minuten afkoelen.Maak intussen een dressing van de limoensap, honing en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet een droge koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten kort. Laat ze afkoelen. Haal de paprika?s uit de zakjes en haal de schil er af en de zaadjes en zaadlijsten er uit. Snijd de paprika?s in grote stukken, leg ze in een schaal en giet de dressing eroverheen.Snijd de helft van de rucola in stukken. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de knoflook met de olijven en rucola. Leg op elk bord wat verse rucola en leg daar een paar stukken paprika op. Giet er een beetje dressing op en wat van het olijven-rucolamengsel. Strooi er tenslotte nog wat pijnboompitten overheen.Andere feestelijke recepten vindt u in het archief van de eetrubriek.

Advertentie (4)