Jiddisj e-lernen op het velt veit Web

In het Engels een on line taalcursus jiddisj volgen? Dat kan bij het Dora Teitelboim Instituut voor Joodse Educatie, dat in 2000 de eerste online cursus jiddisj op academisch niveau lanceerde.

"De laatste jaren heeft de jiddisje cultuur en onderwijs zich mogen verheugen in hernieuwde belangstelling en waardering," vertelde David Weintraub, directeur van het instituut. "Ons instituut is hard bezig een omgeving op het web te creëren waarin direct contact tussen docenten en studenten mogelijk is. Interactie is noodzakelijk voor het onderwijzen van talen."De studenten zullen het jiddisje alfabet en grammatica leren. Verder zullen zij onderwezen worden in jiddisje literatuur, liedjes, poëzie en conversatie. Sinds de start van het programma is het cursusaanbod flink uitgebreid: er zijn 3 volledige cursussen beschikbaar.Een eerste kennismaking in 20 lessen is kosteloos te doen op Introduction to YiddishDe opleiding kost 150 dollar per semester.The Dora Teitelboim Institute for Yiddish Education

Advertentie (4)