De jeugd en de toekomst…

Een kwartet portretten van Joodse jongeren

Naam: Tamar (22)
Ik ben: een product van de opvoeding van een Israëlische vader en een Nederlandse moeder. Ik houd zowel van kneid’lach in de kippensoep als van borekas en humus.Ik geloof: in een goede toekomst voor jong Joods Nederland, waarin alle jongeren hun Joodse identiteit kunnen uiten, ongeacht hun achtergrond.Ik wil: dat het komend jaar een spannend jaar wordt op het gebied van studie, familie, vrienden en relatie. Verder wil ik het komend jaar niet meer rood staan…Ik ga: opnieuw zoeken naar de leukste Joodse jongen van de wereld…Ik hoop: dat mijn beste vriendin nu eindelijk ophoudt met roken.Ik word: volgend jaar 23.

Naam: Ralph Prins (20)
Ik ben: student management, economie en rechten aan de Hogeschool Holland in Diemen.Ik geloof: dat het belangrijk is om de joodse tradities voort te zetten.Ik wil: nog ontzettend veel doen en hoop mijn ambities te kunnen nastreven.Ik ga: mij als bestuurslid het komend jaar inzetten voor de joodse studentenvereniging Ijar.Ik hoop: dat het aankomende jaar vreedzaam zal zijn en dat ieders wensen zullen uitkomen.Ik word: iemand die zijn dromen gaat waarmaken!

Naam: Ruben van Praagh (22)
Ik ben: het jongste bestuurslid van Joods Nederland (Utrecht) en zit in het bestuur van de studentenpartij Age Nobas van de Studentenraad van mijn faculteit.Ik geloof: in een groeiende kehilla, een florissante Joodse gemeente waaraan ik als econoom mijn steentje mag bijdragen.Ik wil: mijn studie economie afmakenIk ga: een jaar naar de universiteit in Warrick, nabij Coventry in Engeland, om nog meer kennis op te doen.Ik hoop: tijd te hebben om in het zestiende elftal bij Kampong te blijven hockeyen, een fantastische club.Ik word: bedrijfseconoom en actieve bestuurder van de Joodse gemeente Utrecht.

Naam: Ronith Root (19)
Ik ben: 19 jaar en tweedejaars student Pedagogiek aan de VU.Ik geloof: in de vredesbesprekingen van Israël met de Arabische buurlanden.Ik wil: graag mijn studie afmaken, me inzetten voor Ijar en veel gezellige dingen met vrienden doen.Ik ga: eerst lekker op vakantie en daarna weer werken in de crèche, studeren en natuurlijk lol maken.Ik hoop: op een fijn joods leven.Ik word: helemaal gek van die mensen die denken alles beter te weten!!!Dit artikel verscheen eerder in Hakehillot. Hakehillot is een uitgave van het NIK, de NIHS en de PIG.

Advertentie (4)