Joodse minister Z-Afrika tegen ‘Israëlische Apartheid’

Afgelopen week vond de ‘Israëli Apartheid Week’ plaats in Londen. Ronnie Kasrils, de Joods-Zuid-Afrikaanse minister van Inlichtingen, stuurde een brief aan de organisatie Palestinian Society om zijn steun te betuigen aan de uiting van solidariteit met het Palestijnse volk.

"Ik breng mijn oprechte steun over aan jullie week van solidareit met het Palestijnse volk tijdens wat jullie terecht de Israëli Apartheid Week noemen", schreef minister Kasrils. "Dit jaar is het zestig jaar geleden dat het VN-verdelingsplan het monsterlijke zionistische plot in gang zette om op gewelddadige wijze de Palestijnen van hun land te verjagen door middel van etnische zuiveringen die nog steeds voortduren. Elk helder denkend persoon weet dat dit proces van koloniale landje-pik aan de basis ligt van het Israëlisch-Palestijnse conflict en verwant is aan het beruchte Apartheid-systeem waaronder Zuid-Afrika heeft geleden."

Ronnie Kasrils is minister van Inlichtingen sinds 2004. Hij benadrukte op eigen titel te spreken. Wel was zijn boodschap was getiteld ‘Een steunbetuiging uit Zuid-Afrika’.

Bron: Jerusalem Post

Advertentie (4)