Film en debat: Activiteiten in mei

Next Step, de jongerenorganisatie van Een Ander Joods Geluid, is in mei betrokken bij twee avonden waarop film en debat centraal staan. Op 6 mei wordt in Amsterdam de film Bil’in My Love vertoond en op 19 mei draait in Nijmegen ‘Samen in zee, drops of hope’.

06-05-2007: NextStep te gast bij Movies that Matter

Tijd: zondag 6 mei om 13.00 uur
Plaats: Kriterion, Amsterdam
Reserveren: 020-6231708
Toegang: €7/5,50
Filmvertoning: Bil´in My Love

Het landelijke filmprogramma Movies that Matter presenteert maandelijks in verschillende filmtheaters een speelfilm of documentaire op het gebied van mensenrechten. Na afloop van de film volgt een verdiepingsprogramma in de vorm van een Q&A met de regisseur, een debat of gesprek met mensenrechtenactivisten of deskundigen.

Deze keer neemt Maaike Hoffer van Next Step (een jongerengroep binnen Een Ander Joods Geluid) deel aan het debat, samen met Nathan Bouscher (CIDI) en Tariq Shadid (NPK).

19-05-2007: Infocafé, film en discussie, met Yoad de Winter van Ta´ayush

Tijd: zaterdag 19 mei, vanaf 15:30 tot 18:30 uur
Plaats: De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen
Toegang: gratis

Als direct gevolg van het uitbreken van de tweede Al-Aksa intifada en de Israëlische reactie daarop in 2000, richtten Joodse Israëli’s en Arabieren samen de groep Ta’ayush op om hulp te bieden daar waar dat het meest nodig is. Ta´ayush organiseert transporten van voedsel en medicijnen, herstel van beschadigingen, maar ook demonstraties en solidariteitsbezoeken. Ta’ayush richt zich op de relatie tussen Israëli’s en Arabieren binnen Israël en Palestina. Dialoog in woord en gebaar is hierbij het uitgangspunt.

Yoad de Winter, zelf lid van de Joods-Palestijnse vredesorganisatie Ta’ayush, zal ingaan op de activiteiten en achtergronden van deze vredesorganisatie. Hij zal zich ook richten op de niet-erkende Palestijnse dorpen in Israël. Aan de hand van verhalen en film geeft hij zijn impressies en de situatie in Israël/Palestina weer. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie.

Korte documentaire ‘Samen in Zee, drops of hope’

Ook in Nederland worden initiatieven ondernomen om een dialoog te stimuleren tussen Israëliërs en Palestijnen. Afgelopen zomer vond ‘Samen in Zee voor de derde keer plaats. Jongeren uit België, Israël, Palestina en Nederland kwamen 10 dagen bij elkaar voor het volgen van trainingen over geweldloze communicatie, stereotypering en conflictmanagement. Het conflict tussen Israël en Palestina nam een belangrijke plek in gedurende deze ontmoeting. Een korte documentaire geeft hier een impressie van.

Toegang voor het infocafé is gratis, de voertaal is Engels

Vanaf 19:00 zal het restaurant van de Klinker openen. Reserveren hiervoor is noodzakelijk en kan op de dag zelf. Telefoonnummer: 024-3605208 (op tijd reserveren!)

Voor meer informatie zie ook www.grotebroek.nl

Advertentie (4)