Geen Joods gedenkteken uit angst voor Moslims?

Debbie Zoutendijk
Debbie Zoutendijk

Uit angst voor vernieling door moslims wordt een Joods herdenkingsteken aan de Paul Krugerschool aan de Fisherstraat in Den Haag niet geplaatst. Islamitische buurtbewoners zouden bezwaar hebben gemaakt tegen een gedenksteen. Dat blijkt uit een brief van de 55-jarige Debbie Zoutendijk uit Wassenaar die zij aan de Haagse gemeenteraad heeft gestuurd.

PVV-kamerleden Van Klaveren en De Graaf hebben vrijdag als enige kamerleden tot nu toe vragen gesteld over het onthouden van de gedenkteken aan de voormalige Joodse school. De partij vraagt zich af of er een onderzoek naar antisemitisme binnen de islamitische gemeenschap gestart moet worden.

De twee fractiegenoten vatten het weglaten van het Joodse herinneringsteken op als het tolereren van islamitisch antisemitisme. In vijf schriftelijke Kamervragen aan Asscher en Opstelten stelt de PVV dat ‘dit een verschrikkelijke vorm van dhimmitude is’, wat voor het aannemen van een kritiekloze houding tegenover de islam staat.

Lees het hele artikel van afgelopen vrijdag op Telegraaf.nl.

Advertentie (4)