Jewish Identity Day 2013

Jewish Identity Day,  zondag 23 juni het JCC.
Jewish Identity Day (JID) 

De Jewish Identity Day, beter bekend als JID, is de jaarlijks terugkerende dag voor álle Joodse Nederlanders die meer willen weten over de Joodse cultuur en religie. Laat je inspireren op zondag 23 juni door meer dan 20 sprekers uit binnen- en buitenland. Academici, journalisten, politici, rabbijnen, bestuurders en anderen zorgen voor een leerzame dag, met muziek, nasj, een sjoek (markt) en sjmoez.

Bezoek de professionele, meertalige website en bestel je tickets online.

Waar voorgaande jaren vooral rabbijnen een of meerdere lezingen verzorgden, zijn er nu academici, journalisten, een politicus, socioloog en andere sprekers toegevoegd aan de lijst met lezingen en workshops.
Dit jaar zullen er voor het eerst twee lezingen in het Ivriet plaatsvinden, wat de dag aantrekkelijker zal maken voor Israëlische Nederlanders. Na afloop van het programma zal er falafel verkocht worden.

Verder zal net als andere jaren de dag worden omlijst met een leuke sjoek (markt), nasj en swingende live muziek; dit jaar door de onlangs van het Amsterdamse Conservatorium afgestudeerde Israeli Yishay Glick van de geweldige band ‘When klezmer meets…’, die al eerder optrad op Chanoeka op de Dam. Op de sjoek zullen diverse producten worden aangeboden als granaatappelwijn,tupperware, boeken, kleding en sieraden en zullen een aantal Joodse organisaties zich presenteren aan het publiek. Ook zal er continue een tafel aanwezig zijn waar ieder uur verschillende personen achter zullen plaatsnemen om een laagdrempelige plek te bieden voor vragen of informatie. Rabbijnen en medewerkers van JMW en ook CIDI zullen hieraan deelnemen.

Simultaan aan het hoofdprogramma is er een volwaardig kinderprogramma onder leiding van professionele madrichiem.

Studenten zullen na afloop van JID na borrelen in het Gijsbrecht van Amstelpark op 5 minuten loopafstand. IJAR, JPIG en M&N organiseren daar een ‘Falafel in het Park’ met muziek en drank, waar ook dertig Europese jongeren aansluiten die hier zijn in het kader van een EUJS seminar.