Nederland initieerde geheime vredesoperatie Israël-Palestijnen

Han Ten Broeke (VVD) was hoofdrolspeler bij de geheime vredesoperatie die Nederland initieerde.
Han Ten Broeke

Nederland heeft zeker een jaar lang geprobeerd het vastgelopen vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen op gang te brengen. Dat bevestigen betrokkenen aan NRC Handelsblad. Een Israëlische en een Palestijnse onderhandelaar zijn afgelopen winter in Nederland geweest voor gesprekken. De geheime operatie kreeg in Nederland de codenaam ‘Blauwgroen’: een verwijzing naar de vlaggen van beide partijen.

Han Ten Broeke (VVD) was hoofdrolspeler bij de geheime vredesoperatie die Nederland initieerde. Toenmalig Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal was ook nauw betrokken. Lees het hele artikel op NRC.nl

Update: Geen commentaar op vredesonderhandelingen Israel

Advertentie (4)