Kickboxkampioen dankt titel aan jodendom

sara avraham muaj thai boksenSara Avraham, wereldkampioen Muay Thai kickboksen, vertelt in deze reportage van Spirit24 wat ze aan haar geloof heeft gehad in het behalen van de wereldtitel. Ook vertelt ze waarom haar geloof en haar sport elkaar niet uitsluiten.

Volgens het Jodendom mag Sara Avraham mannen niet aanraken of alleen met ze zijn, maar toch traint ze vijf keer per week in een ruimte vol met zweterige mannen. In maart is ze zelfs Muay Thai kickboxkampioen geworden. Haar sport lijkt tegenstrijdig met haar geloof, maar volgens Avraham is er niets tegenstrijdigs aan.

Ze werd geboren in India, als dochter van een Hindoeistische vader en een Christelijke moeder. In 2005 bekeerde het hele gezin zich tot het Jodendom. Het Joodse geloof heeft volgens haar een doorslaggevende rol gespeeld in haar kampioenschap.

De familie is overgegaan tot het Jodendom onder begeleiding van Rabbijn Gavriel Holtzberg, die samen met zijn vrouw Rivka bij de Mumbai aanslagen van november 2008 is vermoord door Islamitische terroristen. Hun baby Moshe overleefde de aanslag dankzij zijn Indiase oppas. Het echtpaar runde daar het populaire Joodse centrum van Chabad. Vlak na hun moord is de 18-jarige Sara Avraham verhuist naar het Israelische Kiryat Arba, in de heuvels van Judea, waar ze op een religieuze school zit.

Op dit moment is de kampioen in training voor het volgende toernooi in Oekraine. Dat zal in augustus dit jaar plaatsvinden. De redactie van joods.nl wenst Sara veel succes!