Ayaan Hirsi Ali spreekt in Israel

foto ayaan hirsi aliTijdens de Israeli Presidential Conference heeft Ayaan Hirsi Ali gesproken over de toekomst van de Joodse Staat. Het evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door Israel’s president Shimon Peres brengt wereldleiders en denkers uit een breed scala van gebieden, waaronder politiek, energie, wetenschap, economie, cultuur, kunst en religie, bij elkaar. Het tracht de meest dringende mondiale uitdagingen te bespreken onder de titel ‘Facing Tomorrow’.

Ayaan Hirsi Ali heeft tijdens haar bezoek aan Israel ook een aantal interviews afgegeven, waaronder aan de Israelische krant IsraelHayom. Hieronder twee quotes van Hirsi Ali:

“Vanuit het perspectief van de Arabische leiders staat een twee-staten-oplossing gelijk aan het verraden van Allah, van de koran, van de Hadith en de traditie van de islam.”

“Het belangrijkste probleem in de Israëlisch-Palestijnse context is dat men dan wel over een vredesproces praat, maar alles wat men krijgt is een proces en geen vrede. En waarom duurt dit proces zo lang? Omdat deze zaak voor de Israëli´s een territoriaal probleem is. Aan de andere kant is het voor de Palestijnse onderhandelaars geen territoriaal probleem, maar een religieus en etnisch. Het gaat niet alleen om Palestijnen, maar om alle Arabieren. Het allermeest is het een religieus probleem.”

Bekijk hieronder de speech van Ayaan Hirsi Ali.

Lees meer over Ayaan Hirsi Ali in Israel op ejbron.wordpress.com

Advertentie (4)