‘Militaire coup in Egypte ingezet’

Mohammed MorsiWas hij afgelopen jaar nog door Time magazine verklaard als de belangrijkste man in het Midden-Oosten, zijn inmiddels de laatste dagen van Mohammed Morsi geteld. Alles lijkt erop dat de militaire coup in Egypte zojuist is ingezet tegen het bewind van de Egyptische president. Deze fascistische leider van de Moslimbroederschap, die de vernietiging van alle Joden wereldwijd nastreeft, heeft Egypte sinds het aftreden van Mubarak 1 jaar geleid. Het land van de farao’s en piramides staat op de economische rand van de afgrond en daar wordt hij persoonlijk voor verantwoordelijk gehouden door grote delen van de bevolking. Investeerders hebben zich uit het land terug getrokken en de hotels aan de Egyptische rivièra zijn op een aantal verdwaalde toeristen na, leeg. Hopelijk breekt er voor de gewone Egyptenaar – ook al zien de meesten de Staat Israel liever vandaag dan morgen verdwijnen – een nieuwe episode aan in hun leven met politieke rust, vrede, veiligheid en economische voorspoed. InshaAllah!

Update 1 (3 juli 2013, 22:06): Morsi definitief afgezet door het leger.

Advertentie (4)