Mark Rutte in Israel

rutte in israel tel aviv fiets
Mark Rutte op de fiets in Tel Aviv

Afgelopen zondagmiddag begon het bezoek van minister-president Rutte en de ministers Timmermans en Ploumen aan Israel.

Minister-president Rutte bezocht Yad Vashem, het officiële herdenkingsmuseum voor de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Hij bezocht daar de Hall of Names, legde een krans in de Hall of Memories en tekende het condoleanceboek in het Kindermonument.

Minister-president Rutte en minister Timmermans ontmoetten president Peres in Tel Aviv. Minister-president Rutte had daarna ook een ontmoeting met minister-president Netanyahu.

rutte in israel met netanyahuZondagavond vond een besloten werkdiner plaats met deelnemers aan het bilaterale samenwerkingsforum met Israël, waarbij beide premiers een toespraak hielden.

Maandagochtend bracht Rutte een bezoek aan het bejaardencentrum Beth Juliana in Herzliya. Een deel van de bewoners in Beth Juliana is van Nederlandse afkomst en heeft de Holocaust overleefd.

In Tel Aviv maakte minister-president een fietstocht over de Rothschild Boulevard, waar verschillende Israëlische start-up bedrijven hun kantoor houden. De tocht eindigde bij ‘The Library’, een centrum waarin startende ondernemers van technologisch innovatieve bedrijven.

Meer foto’s van het bezoek aan de Joodse staat kunt u vinden op Rijksoverheid.nl

Advertentie (4)