Premier Stephen Harper van Canada in Israel

stephen harper canada israelPremier Stephen Harper, zijn vrouw Laureen Harper en een totale Canadese delegatie van ruim 250 man zijn op bezoek in Israel. Het is de eerste keer in ruim 14 jaar dat een Canadese premier de Joodse staat bezoekt. Netanyahu over Harper: “Stephen, je ben een grote vriend van Israel en het Joodse volk. Ik zeg dat niet zo maar, ik meen het uit de grond van mijn hart en ik spreek namens alle inwoners van Israel”. Het bezoek aan Israel maakte de Stephen Harper vorige maand bekend bij een diner van het Jewish National Fund, waar de premier niet alleen een speech gaf, maar ook optrad met zijn band. De regering van Harper staat internationaal bekend als een van de meest pro-Israëlische regeringen wereldwijd. Het Noord-Amerikaanse land steunt Israel in de internationale diplomatieke strijd tegen discriminatie en het meten met twee maten, waar de Joodse staat sinds jaar en dag slachtoffer van is onder druk van met name de Arabische wereld.

Het enige wat mist op deze reis zijn mijn twee kinderen, aldus Stephen Harper.

Naast Israel, zal de Canadese premier een bezoek brengen aan Abbas en Koning Abdoellah II van Jordanië. Daarnaast zal Harper als eerste Canadese premier een speech geven in het Israëlische parlement. Ook krijgt hij een eredoctoraat van de Universiteit van Tel Aviv. Een groot gedeelte van de delegatie bestaat uit vertegenwoordigers van Canadese bedrijven. Op de agenda staat de burgeroorlog in Syrie, de nucleaire crisis met Iran en het vredesproces die nu gaande is onder leiding van Kerry.

“Through fire and water, Canada will stand with you”

Advertentie (4)