Levendige handel tussen Nederland en Israël

nederland israel handelZowel Nederland als Israël heeft een zogenoemde open economie, die zich kenmerkt door afhankelijkheid van buitenlandse handel. Tussen de twee landen is al lang sprake van een levendige zakenrelatie. Ondanks regelmatige oproepen tot boycot van producten uit Israël vanwege de nederzettingenpolitiek, blijft de handel tussen de twee landen toenemen. Dit jaar bestaat de Kamer van Koophandel Nederland-Israël 65 jaar, opgericht een jaar na de stichting van de Israëlische staat.In 2011 importeerde Nederland goederen ter waarde van 1,753 miljard euro uit Israël. De exportwaarde bedroeg 1,395 miljard. Een jaar later was de import al tot net boven de 2 miljard gestegen en telden de Israëliërs 1,317 miljard voor spullen uit Nederland neer.

Klik hier voor het hele artikel van NuZakelijk.nl

Lees ook: ‘Israël is nummer één startupland van wereld’ 

Advertentie (4)