Strijd in Oekraïne “tegen Joden en Russen”

De pro-westerse demonstranten in Kiev zijn grotendeels sympathisanten van de Swoboda-partij, die neonazistische trekjes heeft. Een partijwoordvoerder van deze partij verwoordde de strijd in Kiev onlangs in een Oekraïense krant als een strijd tegen “de Joden en de Russen”. | Foto: CvI
De pro-westerse demonstranten in Kiev zijn grotendeels sympathisanten van de Swoboda-partij, die neonazistische trekjes heeft. Een partijwoordvoerder van deze partij verwoordde de strijd in Kiev onlangs in een Oekraïense krant als een strijd tegen “de Joden en de Russen”. | Foto: CvI

Het is onrustig in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Betogers houden daar al wekenlang delen van de stad bezet en diverse belangrijke wegen zijn gebarricadeerd. Aanleiding tot de protesten was de weigering van president Viktor Jaoekovitsj om een akkoord met de Europese Unie te tekenen. In plaats daarvan zocht hij toenadering tot Rusland.

Ging het protest er eerst nog rustig aan toe, afgelopen weekend sloeg de vlam in de pan. De neonazistische Svoboda-partij zorgde voor opschudding en wakkerde het vuur aan. In de Kiev Post, een Engelstalige krant uit de hoofdstad, werd de Joodse bevolking van Oekraïne de schuld gegeven van de onrust in het land. “Deze strijd is gericht tegen de Joden en de Russen”, voegde een woordvoerder van Svoboda daar aan toe.

Klik hier voor het hele artikel van Isreality.nl

Gerelateerd:

Vlucht uit het Noorderland (Christenen voor Israel)

Advertentie (4)