UNESCO annuleert Joods tentoonstelling onder Arabische druk

UNESCO, de Educational Scientific and Cultural Organization van de Verenigde Naties, heeft op het laatste ogenblik een Joodse tentoonstelling voor onbepaalde tijd uitgesteld [lees: geannuleerd] onder druk van de Arabische Liga. Aan de tentoonstelling werd twee jaar lang samengewerkt door UNESCO en het Simon Wiesenthal Centrum, met de steun van Canada, Israël en Montenegro.

De tentoonstelling getiteld “Het Volk, het Boek, het Land – De 3.500 jaar oude banden tussen het Joodse volk en het Land van Israël” zou normaal geopend worden op 20 januari 2014 in de gebouwen van het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs. De uitnodigingen waren reeds de deur uit, het tentoonstellingsmateriaal was reeds ter plaatse klaar om opgehangen te worden.

Als reden voor de annulatie van de tentoonstelling zegt UNESCO dat dit het aan de gang zijnde vredesproces tussen Israël en de Palestijnen zou kunnen beschadigen. Directeur-generaal Irina Bokova schreef aan het Simon Wiesenthal Centrum:

“UNESCO is intens begaan met de succesvolle uitkomst van het vredesproces met het doel om stabiliteit in het gebied te bereiken en in die optiek dragen wij de verantwoordelijkheid dat de huidige inspanningen niet in gevaar worden gebracht.”

De waarheid is dat UNESCO gezwicht is onder druk van de Arabische Liga om de tentoonstelling af te gelasten.

Klik hier voor het hele artikel van Brabosh.

Advertentie (4)