Jongerenorganisaties verbijsterd over kandidaat-raadslid PvdA

  jongeren voor israelCIDI Jongerenorganisatie CIJO en Jongeren voor Israël hebben verbijsterd gereageerd op het besluit van de PvdA Arnhem om Natasha Elfrink te kandideren voor het raadslidmaatschap. Op haar Facebook-pagina betuigt zij steun aan Syrische en Palestijnse terroristen. Bovendien publiceerde zij op de extreem-linkse website WijBlijvenHier.nl eerder enkele artikelen waarin zij het bestaansrecht van Israël ontkent.

  “Het is voor ons onbegrijpelijk dat een beschaafde partij als de PvdA, die menselijke waardigheid en nondiscriminatie hoog in het vaandel heeft staan, uitgerekend een voorvechtster van onderdrukking en terreur op de lijst plaatst”, aldus Dimitri van Tienhoven, voorzitter van Jongeren voor Israël. “Terreur is nooit goed te praten en Nederlandse politieke partijen zouden dit ook niet moeten doen.”

  Afgelopen zondag ontstond er commotie op de sociale media nadat een onbekende bron een pagina had geopend waarin de bewijzen van Elfrinks sympathieën gepresenteerd werden. Ook Natasha Elfrink zelf reageerde op Twitter: “Ongerustheid onnodig. Voor studie volg ik organisaties die ver van mijn opvattingen af staan. Wat ik ‘like’ volg ik maar steun ik vaak niet.” Zij ging echter niet in op haar medewerking aan een cd van Stryder en Gaza, waarop onder andere terroriste Leila Khaled, die in 1970 een El Al-vliegtuig vanaf Amsterdam kaapte, verheerlijkt wordt. Ook stelde zij op Twitter dat ze soms – maar “alleen uit provocatie” – zou willen zeggen dat zij de aanslagen op 11 september en de moord op Theo van Gogh “heel goed” vindt.

  Elfrink staat op plaats acht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het afdelingsbestuur van de Partij van de Arbeid heeft nog niet gereageerd.

  Gerelateerd

  PvdA kandidaat-raadslid Natasha Elfrink wil vernietiging Israel

  Advertentie (4)