Joods België diep geschokt na aanslag Joods museum Brussel

Overkoepelend orgaan Joodse Gemeenschap BelgiëHet FORUM der Joodse Organisaties (FJO) heeft met ontzetting en afschuw kennis genomen van de lafhartige moord op onschuldige bezoekers in het Joods Museum te Brussel waarbij drie onschuldige mensen het leven lieten en een zwaar gewonde te betreuren viel.

Onze oprechte deelneming gaat uit naar de nabestaanden van alle dodelijke slachtoffers die bij deze vermoedelijke antisemitische aanslag het leven lieten en naar de naasten van de andere getroffenen.

Alhoewel nog geen absolute zekerheid over het motief van de dader(s) bestaat zolang deze niet zijn aangehouden veronderstelt het FJO dat antisemitisme de drijfveer van deze lafhartige misdaad is geweest.

Het FJO waardeert de krachtdadige aanpak van de federale overheid die aanstonds de hoogste staat van alertheid hebben uitgevaardigd.

Relevante Artikelen:

Beveiliging Joodse gebouwen Nederland en België op hoogste niveau

NOS-video: 3 doden bij Joods Museum Brussel

Netanyahu: “Schietpartij is resultaat van aanzetten tot haat tegen Joden en Israel”

Update 25 mei 2014:

Hans Knoop: “Ook vierde slachtoffer Joods Museum aanslag Brussel overleden”.

Hans Knoop: “Federale politie zet straks foto’s en bewegende beelden van dader aanslag Joods Museum op website en vraagt bevolking naar hem uit te zien. Derde slachtoffer is een Française en vierde een medewerker van museum. Derde slachtoffer is anders dan bericht niet overleden maar nog steeds kritiek. Dader handelde alleen”.

Hans Knoop: “Joods Museum Brussel had geen eigen security. Iedereen kon vrijelijk in en uit lopen. Museum is ook op Shabbat geopend. Politie heeft in heel België waakzaamheid opgevoerd. Nog geen officiële info over identiteit en achtergrond slachtoffers”.

Advertentie (4)