Jonathan. Christen, zoon van een Zuid Libanese Leger Officier en woont in Israel.

foto jonathan, zuid libanon, israelDit is Jonathan (21), Christen en komt uit Libanon. In 2001 is hij met zijn familie naar de Joodse staat gevlucht, waar Israël hun volledig staatsburgerschap heeft verleend. De reden waarom hij naar Israel is gevlucht en niet in Libanon kon blijven wonen is omdat zijn familie werd vervolgd door Palestijnen omdat ze Christelijk zijn. Het uitblijven van vrede in het Arabisch-Israelisch conflict heeft niets te maken met grond, maar er is sprake van “clash of civilizations”.

Bekijk het interessante filmpje over de geschiedenis van Jonathan en zijn familie hieronder.

„We are not Arabic, but we are forced to speak Arabic because of the Islamic conquest of the Middle east.”.

„Because of all the things the Muslims did to Christians their (Libanon), they (Christians in Libanon) asked the Israeli government to help them and protect their families. “

„They started killing the Christians in South Libanon. They raped the wives and children and than killed them”.

„Their are many Arabs here (in Israel) they say that they are Palestinians. And I have a bit problem with that, because the Palestinians in South Libanon did all this thing to the Christians. So if they say they are Palestinian so they are against me.”

„The Israeli government and the Jewish people are good for the Christians, because if they weren’t here, I think their would’t be any Christians in the Middle-East. They protect the Christians and protect all the area’s that belong to them, if it’s in Jerusalem, the church, Nazareth, the Jordan river. Their are many places here belong to the Christians. I think it is good that Jews are here. They are more, well not liberal, but they accept people, they are more open to hear other ideas. I think it is good. If we want to speak and get peace, to understand each other, we have to talk and i think with the jews we can do it.”

Relevante artikelen:

Christenen in Libanon en het gevaar en het gevaar voor Libanon als Assad valt.

Christenen in Libanon. Hoe lang nog?

Advertentie (4)