Easyjet opent Amsterdam-Tel Aviv route

easjet amsterdam tel aviv vliegticket el al

Easyjet gaat binnenkort een nieuwe route openen tussen Amsterdam en Tel Aviv, dat melden bronnen binnen EasyJet. Wanneer deze route van start gaat is op dit moment nog onbekend.

Senior managers van de Britse low-cost airlines waren afgelopen week in Israël voor een vergadering met ambtenaren van de Israel Airport Authority en vertegenwoordigers van het ministerie van Toerisme. Commercieel manager Neil Slaven van Easyjet heeft verklaard dat een marktonderzoek heeft uitgewezen dat er grote vraag is naar een lijn tussen Amsterdam en Tel Aviv. Easyjet vliegt momenteel op 20 bestemmingen van Amsterdam.

EasyJet biedt reeds 8 routes aan vanaf Ben Gurion Airport en zal eind maart starten met een 9e route naar Parijs. Met die nieuwe vlucht naar Parijs zal EasyJet meer dan een half miljoen passagiers vervoeren in- en uit Israël, met maar liefst 37 wekelijkse vluchten vanaf Ben-Gurion naar London (Gatwick), London (Luton), Manchester, Genève, Bazel, Rome, Milaan, Berlijn en Parijs.

Slaven zei dat EasyJet wellicht in de toekomst ook directe vluchten gaat overwegen naar Eilat als de nieuwe internationale luchthaven die daar wordt gebouwd bij Timna klaar is.

Volg ons voor dagelijkse updates: Facebook | Twitter

Advertentie (4)