Palestijnse atheïst Waleed Al-Husseini publiceert vandaag boek in Parijs

2015-01-15 Waleed Al-Husseini palestijnse atheistPrecies een week na de aanslagen verschijnt vandaag in Frankrijk een boek van de Palestijnse atheïst Waleed Al-Husseini, getiteld ‘Blasphémateur’, godslasteraar. Al-Husseini betaalde een hoge prijs voor zijn vrijheid en is niet van plan zijn strijd op te geven.

In 2010 werd Al-Husseini (25) door een Palestijnse rechter veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Wegens ‘aanzetten tot haat, godslastering en belediging van gelovigen’. Op zijn blog ‘Stem van de Rede’ schreef hij vrijuit over de islam die, zegt hij, onverenigbaar is met mensenrechten en democratie. “De islam is een groot probleem, de hele islam. Je hoort nu steeds dat er een groot verschil is tussen de radicale islam en de goede, vredelievende islam. Maar waarom hebben ze mij dan bijvoorbeeld opgesloten?”

Wijst de overgrote meerderheid van de moslims het moorden dan niet af? Al-Husseini meent van niet. ”Het is eerder andersom: vrijwel alle moslims zijn ervan overtuigd dat de profeet niet mag worden beledigd en dat de moorden dus gerechtvaardigd zijn. Veel moslims hebben een aanvaardbare, geruststellende boodschap voor de buitenwereld maar denken ondertussen iets anders.”

Klik hier om verder te lezen

Volg ons voor dagelijkse updates: Facebook | Twitter

Advertentie (4)