Nederlands Joodse Rafi aangesloten bij Koerdische motorclub Median Empire MC

Vlag van Koerdistan, Verenigde Staten en IsraëlTerwijl de wereld zich zorgen maakt om westerse Jihadisten die afreizen naar het Midden Oosten om zich bij IS aan te sluiten, is er nu een tegenbeweging vanuit onverwachte hoek: de Duitse motorclub Median Empire MC. Deze brengt in Europa opgegroeide Koerden en Yezidi’s bij elkaar om af te reizen naar Koerdisch bezet gebied en te vechten tegen IS. De laatste aflevering van Vrije Radicalen, een programma op NPO 2, geeft een unieke kijk in deze in Keulen gevestigde Koerdische motorclub.

kaart koerdistanDe club bestaat pas drie jaar maar groeit enorm en begint in Nederland ook voet aan de grond te krijgen. De leden: tweede generatie migranten uit Turkije, Irak en Iran, voornamelijk Koerden en Yezidi’s. Hun doel: het verwezenlijken van een Koerdische staat. Bron van inspiratie is het Medische rijk van 600 jaar voor de gewone jaartelling en hun frustratie door het oprukkende geweld van IS in het Midden Oosten. Aan het hoofd van de motorclub staat de president, de Koerdische Azad 1%, een outlaw biker, zoon van communistische rebellen uit Iran die naar Duitsland zijn gekomen als vluchtelingen.

Ook de Nederlands Joodse Rafi heeft zich onlangs bij hun aangesloten. In het filmpje is o.a. te zien hoe Rafi les geeft in Krav Maga en verteld hij over zijn Joodse achtergrond in relatie tot zijn motieven om te strijden voor de Koerdische zaak.

“Rafi is Joods. Het mooie aan Median Empire is dat we alle nationaliteiten en geloven herbergen. We strijden allemaal voor tolerantie, liefde en respect”, aldus voorzitter Azad van de Koerdische motorclub

Israel-Koerdistan

De Israëlische en Koerdische regering onderhouden goede banden, welke door Ankara en Bagdad met argusogen wordt aangekeken. Na kritiek van Bagdad in 2005 over deze banden heeft de Koerdische president Massoud Barzani van zuid-Koerdistan (Noord-Irak) het volgende verklaard: “Het aanknopen van betrekkingen tussen de Koerden en Israël is geen misdaad, omdat ook Arabische landen banden hebben met de Joodse staat”.

Zie ook:

Koerdisch-Joods festival in Israël

Nieuws over Joods meisje ontvoerd door ISIS onjuist, aldus Koerdische bronnen

Volg ons voor dagelijkse updates: Facebook | Twitter

Advertentie (4)