Apple CEO Tim Cook op bezoek in Israel

Apple’s CEO Tim Cook is op werkbezoek in Israël. Er staat een ontmoeting op de agenda met voormalig president Shimon Peres, huidig president Rivlin en diverse senior figuren uit de Israëlische high-tech industrie. De aanleiding van zijn bezoek is de opening van Apple’s nieuwe hoofdkantoor in Israël, welke gevestigd is in Herzliya Pituach. Het 12.500 vierkante meter kantoor zal meer dan 700 Apple medewerkers huisvesten, inclusief het ‘development center’, het marketing en sales team.

Apple heeft zich de afgelopen jaren enorm uitgebreid in Israël met de overname door van Israëlische high tech bedrijven, waaronder flash geheugen fabrikant Anobit ($390 miljoen in 2012) en bewegingssensor ontwikkelaar PrimeSense ($300 miljoen in 2013). In 2011 heeft Apple haar eerste medewerker aangenomen in Israël. Inmiddels zijn er meer dan 700 medewerkers bij Apple Israël in dienst en de verwachting is dat dit aantal verder zal groeien.

Afgelopen jaar heeft CEO Tim Cook een ontmoeting gehad met premier Benjamin Netanyahu in het hoofdkantoor van Apple in Californië.

Schermafbeelding 2015-02-25 om 17.45.36
Apple CEO Tim Cook met Israël’s president Livlin

Advertentie (4)