Overstroming in Gaza. Heeft Israel zonder waarschuwing een dam geopend?

Schermafbeelding 2015-02-24 om 17.36.31
Screenshot Twitter van de The Rights Forum

Het is weer zover. Ditmaal geen bommen en granaten, maar Gaza ligt deels onder water. Israel zou volgens Palestijnse persbureau’s een dam hebben geopend zonder medeweten van de Palestijnse Autoriteit en als gevolg daarvan zou Gaza onderwater staan. Klakkeloos nemen internationale organisaties en media de beschuldigingen over. Ook de anti-Israëlische lobbyclub van Dries van Agt ‘The Rights Forum’ deelt het nieuws gretig op Twitter. Maar er is een probleem met dit verhaal: Er is geen dam in het zuiden van Israël. De overstromingen zijn het gevolg van…….. REGEN.

Dailymail heeft inmiddels als een van de weinige kranten het artikel gerectificeerd. Onderaan het artikel staat geschreven:

“An earlier version of this article stated that Israel had opened river dams in the south of the country, causing flooding in the Gaza strip. In fact, there are no dams in southern Israel and the flooding was caused by rain and drainage issues. We are happy to clarify this.”

Klik om verder te lezen:

http://www.jpost.com/Israel-News/Daily-Mail-epic-geography-fail-UK-paper-claimed-Israel-flooded-Gazas-major-West-Bank-cities-392057

http://www.algemeiner.com/2015/02/23/watchdog-rips-afp-for-fake-report-claiming-israel-flooded-gaza-areas-by-opening-dams/

Advertentie (4)