Biden: “Amerikaanse Joden kunnen alleen op Israel vertrouwen”

2015-03-30 Joe_Biden,_official_photo_portrait_2-cropped
Joe Biden. Vice-President van de Verenigde Staten.

De tweede man van de Obama-administratie heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan: Volgens de Amerikaanse vice-president Joe Biden kunnen Amerikaanse Joden als puntje bij paaltje komt geen hulp verwachten van de Verenigde Staten en zullen zich moeten verlaten op bescherming van Israël. Een schokkende uitspraak voor een groot deel van de Amerikaanse bevolking, om van je vice-president te horen dat je uiteindelijk niet op je eigen regering kan vertrouwen dat ze je zullen helpen en dat je daarvoor moet uitwijken naar een regering van een ander land. Deze uitspraak heeft hij gedaan in het bijzijn van leiders van de Amerikaans-Joodse gemeenschap. Dat heeft journalist Jeffrey Goldberg bekend gemaakt in de april uitgave van The Atlantic.

“Folks, there is no place else to go, and you understand that in your bones,”

“You understand in your bones that no matter how hospitable, no matter how consequential, no matter how engaged, no matter how deeply involved you are in the United States…there’s only one guarantee.”

“There is really only one absolute guarantee, and that’s the state of Israel.”

Over de uitspraak is veel commotie ontstaan, vooral omdat Joden in Amerika tot een van de meest geassimileerde gemeenschappen ter wereld behoort. De meeste Joden voelen zich eerst Amerikaans, dan pas Joods en ook zij voelen zich aangesproken door de woorden van Joe Biden.

De opmerking dat Amerikaanse Joden voor hun veiligheid alleen op Israel kunnen rekenen is helemaal frappant, omdat de huidige Amerikaanse regering tegelijkertijd de Joodse enclave in het Midden-Oosten probeert te forceren zich terug te trekken tot onverdedigbare grenzen – in tijden van revoluties door Islamisten, Jihadisten en er tevens in al haar buurlanden en in de gehele regio brute oorlogen gevoerd worden.

Lees het hele artikel verder op IsraelNationalNews

Advertentie (4)