Toerist uit Israël gedood in Berlijn

2015-04-10 Berlin-RotesRathaus-2007
Foto: Coenen / Wikipedia

Yosi Damari, de Israëlische man die dit weekend in Berlijn werd gedood, was een toerist die zijn terugreis niet kon betalen en daarom op zoek was naar hulp. Dit is verklaard door de Israëlische ambassade.

Damari’s lichaam, dat zaterdag door een mishandeling onherkenbaar was verminkt, werd zondag ontdekt in de ruïnes van een Gotische kerk.

Volgens zender France24 wist de politie de 22-jarige man pas donderdag te identificeren. Dit deed men met behulp van zijn paspoort en DNA.

“De overledene had de Israëlische ambassade bezocht op 3 april en toen hebben we hem met enkele zaken geholpen”, aldus een woordvoerster van de ambassade. De politie heeft nog geen idee over een motief voor het geweld. Volgens Haaretz lijkt het niet om een beroving te gaan.

Advertentie (4)